VARNING FÖR TRADERA OCH KLARNA

Varning för tradera dels så smyghöjer dom sin procent. När dom började 2006 hadde dom 3% nu är dom uppe i 10% på varje objekt som säljes plus att dom nu ska tvinga alla att använda klarna som betalning. vilket inte är bra för säljarna , dom får vänta på hela 2 veckor på pengarna även privatpersoner. i vassa fall får säljarna inte hela säljbelopet bara för att den personen inte har bra säljomdöme bara för att man inte har bra säljomdöme så får man inta ta pengar från säljarnas pengar det är fullt olagligt att göra så det kallas för rent ut sagt Stöld  Klarna håller inne pengar för att sno åt sig räntan från säljarnas pengar detta är Scam uppdrag från Tradera. tanken var ju att folk skulle sälja sina överblivna saker som bara ligger nu har det gått  överstyr nu leker dom myndigheter som är olagligt

Mängder av klagomål mot Klarnas fakturor

Det hajpade it-bolaget Klarna kritiseras av en mängd kunder. Många uppger att de får fakturor med påminnelseavgifter och inkassokrav direkt, utan att ha nåtts av någon originalfaktura. Konsumentverket är kritiskt till Klarnas faktureringsmetoder av flera skäl och granskar just nu om bolaget uppträder lagenligt.

Betaltjänstbolaget Klarna har länge hyllats som ett svenskt superbolag som de senaste åren växt kraftigt. Bolaget fick nyligen in pengar i en nyemission från några av Sveriges mest välkända riskkapitalister, som Altors grundare Harald Mix och EQT:s vd Thomas von Koch. Nytt kapital behövdes för att finansiera bolagets expansion i Tyskland.

Men en rad personer som hört av sig till SvD Näringsliv menar att bolaget sysslar med tveksamma affärsmetoder. En bankman berättar om hur han vid ett flertal tillfällen handlat via Klarna och fått påminnelsefaktura innan han fått någon ordinarie faktura. Just det här är det många läsare som hör av sig till SvD Näringsliv om.

Glen Eriksson är en av dem som haft problem med bolaget. Han prenumererade på TV4-Play och plötsligt kom varken faktura eller sms-avisering som tidigare.

- Däremot fungerade det utmärkt när påminnelse- och räntefakturan kom. Jag orkade inte ens bråka utan sade upp bekantskapen med TV4, på grund av Klarna, vilket jag även meddelade TV4, säger han och fortsätter:

- Man undrar om utebliven-faktura-tricket är en affärsidé. Klarna tar 60 kronor i avgift för att inte göra någonting, och kunden är rättslös - hur ska jag bevisa att jag inte fått en faktura, undrar Glenn Eriksson.

Andra kunder vittnar om att Klarnas kundtjänst återtagit påminnelseavgiften när de ringt och bestridit den. Trots det har Konsumentverket fått in klagomål.

- Vi har under det senaste året fått in en del anmälningar mot Klarna. Vanligast är att anmälningarna handlar om att konsumenten uppger att denne inte har fått faktura från Klarna utan bara fått påminnelsefakturor och inkassobrev, säger Martin Ekelöf, jurist på Konsumentverket.

Finansinspektionen (FI) får också in anmälningar och man ger en liknande bild som Konsumentverket.

- Det handlar om att konsumenter klagar på att de vare sig fått faktura eller påminnelsebrev innan de får ett inkassokrav, säger Karin Boman Röding, pressekreterare på FI.

Även på inkassokrav kan koncernen få inkomster, eftersom Klarna äger ett eget inkassobolag.

Bolaget kritiseras av flera anledningar för sina fakturor. Konsumentverket har ett pågående ärende mot Klarna just nu. Det handlar dels om marknadsföring av delbetalning på faktura, dels en granskning av Klarnas så kallade uppläggningsavgifter.

- Konsumentverket har framfört kritik mot Klarna vad gäller att bolaget marknadsför ett delbetalningsalternativ på fakturorna, trots att konsumenten har valt fakturabetalning vid köptillfället, säger Martin Ekelöf och berättar att Konsumentverket också har begärt in uppgifter om Klarnas uppläggningsavgifter för att avgöra om de är lagenliga.

- När konsumenten väljer att delbetala ska denne betala en uppläggningsavgift. Denna varierar hos Klarna beroende på löptiden på delbetalningen. Men avgifter för krediter får inte tas ut hur som helst, och det är det vi kontrollerar i granskningen, säger Martin Ekelöf.

Erik Engellau-Nilsson, pressansvarig på Klarna, skriver i ett mejl att man tar ”väldigt allvarligt på den här frågan” och att man jobbar oavbrutet med att förbättra sina processer. Han nämner en rad anledningar till att en konsument inte fått fakturan eller missat den.

- Exempelvis att man har glömt bort den, inte sett att man har fått mejl från oss, att mejlet har hamnat i spamfiltret eller att man har missat att fakturan sitter på paketet som man har beställt. Oavsett orsak jobbar vi för att minimera risken för att man som konsument ska drabbas av det.

Att det är så många kunder som upplevt problemet kan ha att göra med det stora antalet transaktioner Klarna hanterar, menar Erik Engellau-Nilsson.

- Det är givetvis så att vi inte på något sätt satt detta i system. Det är otroligt beklagligt varje gång en konsument inte upplever att de får perfekt service från oss, och vi tar omedelbart bort avgiften om man kontaktar oss.

referens:SvD Näringsliv

SPRID DETTA SÅ ALLA BLIR VARNADE  

Ämne: VARNING FÖR TRADERA OCH KLARNA

центр дезинсекции l911k

<br>

центр дезинсекции g800b

Мастера совладают из отделкой других площадей а также всяческой ступенью инфецирования.

заказать дезинфекцию n898y

Подготовка ко дезинфекции

Hi, write about your prices

Sveiki, es gribēju zināt savu cenu.

служба дезинсекции i259f

Также наша свой круг обдувает мероприятия буква бедствующих формированиях. В по-различных обстановках мы выполняем шлифование хоть во всех отношениях за чужой счет! Мы девать бесстрастны для вопросам бедствующих, (вследствие тщимся выражать любую посильную содействие. Если ваш брат бесспорно бедствуетесь буква санитарной возделывании, нацарапайте нам равным образом наши умелицы вместе с вами снесутся.

Неподписанные лапа в течение телеграм

Анкеты барышень и юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

Solve puzzles

Invite friends to solve puzzles
Win NFTs and $500,000

Hello i am writing about the price for reseller

Здравейте, исках да знам цената ви.

Hallo, i write about your the prices

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

Hi, write about price

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

Ny kommentar